Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Βεβήλωση Ηρώου στη Δράμα

Πριν από ένα χρόνο περίπου, παρουσίασα από αυτό το Blog την περίπτωση ενός Ηρώου στην Δράμα, συγκεκριμένα του Ηρώου για τους αγώνες του 1912-1922.
Το Ηρώο αυτό είχε ανεγερθεί για μια περίοδο (1912-1922) ιδιαίτερα σημαντική αφού τότε υπερδιπλασιάσαμε την πατρίδα μας.

Έκανα προσπάθειες ώστε να κινητοποιήσω τοπικούς παράγοντες της πόλης προκειμένου να μεταφερθεί το Ηρώο από το Γυμνάσιο «Αρρένων» που βρίσκεται σήμερα, στην πλατεία Δράμας όπου ήταν και η αρχική του θέση. Έτσι επικοινώνησα μέσω e-mail με πλήθος τοπικών αρχόντων και τοπικών ΜΜΕ (βλέπε εδώ), όπως επίσης και με 13 συλλόγους της Δράμας (συλλόγους προσφύγων, πολιτιστικών συλλόγων κλπ), όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Σήμερα, όχι απλώς το μνημείο συνεχίζει να βρίσκεται εκτός της αρχικής του θέσης, αλλά έχει υποστεί και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ !!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ.

Οι ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ αυτές ήρθαν μαζί με τις «εξεγέρσεις» των «παιδιών»… του «άνθους της Ελληνικής νεολαίας».
Θαυμάστε στις πιο κάτω εικόνες το έργο των «εξεγερμένων παιδιών». Δείτε πως κατάντησαν το υπέροχο αυτό μνημείο.

Μερικοί θα πουν ότι την περίοδο των επεισοδίων του περασμένου Δεκέμβρη, όλα ή σχεδόν όλα τα μνημεία και όχι μόνο, έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα…

Κοντά στο κέντρο της Δράμας υπάρχει ένα υπέροχο μέρος, το οποίο λέγεται «Αγία Βαρβάρα». Εκεί υπάρχουν πηγές νερών, λιμνούλες με πάπιες και κύκνους, δέντρα, όμορφα παλιά κτίρια κλπ. Επίσης εκεί βρίσκονται και οι παλιές καπναποθήκες της Δράμας, κτίριο στο οποίο οι Ναζί συγκέντρωσαν τους Εβραίους της περιοχής, για να τους μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

το καπνομάγαζο στην περιοχή ''Αγία Βαρβάρα'' Δράμας

Στην περιοχή λοιπόν αυτή, υπάρχει επιγραφή και μνημείο αφιερωμένα στους εβραίους-θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας (βλέπε φωτο που ακολουθούν).

Τα μνημεία αυτά δεν έχουν βεβηλωθεί, με μικρή εξαίρεση λίγο σπρέυ μαύρου χρώματος που ρίχτηκε πάνω σε ένα-δύο σημεία του μνημείου, το οποίο σημειωτέων είναι κατασκευασμένο από μαύρο μάρμαρο με αποτέλεσμα αυτές οι μουτζούρες να μην διακρίνονται παρά μόνο εάν πλησιάσει κανείς και το παρατηρήσει με προσοχή. Η επιγραφή η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και αποτελείται από λευκό μάρμαρο, δεν έχει ούτε στίγμα μουτζούρας.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ, όμως όπως θα δείτε όλος ο χώρος γύρω από το Εβραϊκό μνημείο είναι γεμάτο μουτζούρες και γραμμένα συνθήματα αλλά το ίδιο το μνημείο δεν έχει βεβηλωθεί, ή τουλάχιστον έχει κάποιες μικρές μουτζούρες δυσδιάκριτες.

Προσωπικά χαίρομαι που το μνημείο αυτό διατηρείται σε καλή κατάσταση, όμως για τα υπόλοιπα μνημεία τι να πούμε; Για να μην αναφερθώ στο μνημείο του μητροπολίτη Δράμας – Σμύρνης Χρυσόστομου (βρίσκεται έξω από τα «Εκπαιδευτήρια» Δράμας), το οποίο κατά καιρούς έχει υποστεί τεράστιες βεβηλώσεις (από τεράστιες μουτζούρες με μαύρο σπρέυ -το μνημείο αυτό είναι κατασκευασμένο από ολόλευκο μάρμαρο- μέχρι σπάσιμο και των δύο χεριών του αγάλματος. Ευτυχώς εδώ και καιρό έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές).

Πιο κάτω θα δείτε τι συμβαίνει γύρω από το Εβραϊκό μνημείο (σε απόσταση λίγων μέτρων). Ένας χαμός!! Συνθήματα, μουτζούρες, ένας πραγματικός χαμός!!
Το ίδιο το μνημείο όμως δεν έχει υποστεί καμία ιδιαίτερη βεβήλωση (οι φωτογραφίες είναι σημερινές). Η περίοδος που διανύσαμε ήταν ιδιαίτερη, μιας και το Ισραήλ πριν από τρεις περίπου μήνες, εξαπέλυσε επίθεση στην Γάζα και υποτίθεται ότι το αίσθημα του κόσμου υπήρξε ιδιαίτερα αντι-Ισραϊλινό.

Τελικά το μνημείο αυτό θα λέγαμε ότι την γλίτωσε με ελάχιστες μουτζούρες.

Μακάρι το ίδιο να ίσχυε και για τα υπόλοιπα μνημεία.

Μακάρι το ίδιο να ίσχυε και για το μνημείο των αγώνων του 1912-1922.

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΘΟΡΕΣ (ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ), ΕΝΩ ΜΝΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ (ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ).

Δεν μπορώ να εξηγήσω το φαινόμενο αυτό…

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ BLOG ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ…

7 σχόλια:

GiaNt είπε...

Τι λασπολογία είναι αυτή; Δε ντρέπεσαι λίγο;

Βεβήλωση θα ήταν καταρχήν στην περίπτωση όπου υπήρχε μήνυμα που απευθύνεται στον απεικονιζόμενο. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για αναγραφή ηλιθιοτήτων "Γιάννη Σ' αγαπώ" ή "ΑΡΗΣ" κλπ

Ποια η σχέση με την εξέγερση; Πάντοτε γραφόντουσαν διάφορα σε αγάλματα στην Δράμα. Τα χέρια του παπά στα εκπαιδευτήρια τα θυμάμαι να σπάζονται από όταν ήμουν 8 χρονών.

Η μόνη βεβήλωση ήταν στο μνημείο των Εβραίων της Αγίας Βαρβάρας όπου τουλάχιστον μια φορά ήταν για πολύ καιρό ζωγραφισμένο με αγκυλωτούς σταυρούς (ασημί). Πριν λίγα χρόνια κάποιος χριστιαναράς είχε εναποθέσει πάνω στο μνημείο και ένα σταυρό. Κάποτε είχε και αναρχικά αλφάδια. Αυτά δε τα γνωρίζεις ή δε θέλεις να τα λάβεις υπ όψη σου;

Η προσπάθεια σου να συσχετίσεις τους εξεγερμένους και τον αναρχικό χώρο της Δράμας με 5 μουτζούρες πάνω σε μνημεία, είναι ελεεινός, και δείχνει το επίπεδο απόδοσης δικαίου που υπάρχει στο φασιστολόι.

Και αν πραγματικά κόπτεσαι τόσο ρε μεγάλε, πήγαινε από ένα μαγαζί με χρώματα και αγόρασε ένα anti-spray. Μέσα σε 15 λεπτά θα το έχεις καθαρίσει το μνημείο. Και αφού κόπτεσαι τόσο για τους συμβολισμούς, πέρνα και από το πολυκλαδικό να διαγράψεις και το "Θάνατος στους Εβραίους".

GiaNt είπε...

11 Απρίλη 2004: Η βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Δράμα ανακοινώνεται από έναν ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μία φωτογραφία της βεβήλωσης εμφανίζεται στην εφημερίδα «Αυγή» αλλά κανένας δεν καταδίκασε το γεγονός. Το Μνημείο βεβηλώθηκε με το σλόγκαν «Ελλάδα – Παλαιστίνη, κανένας Εβραίος δεν θα μείνει ζωντανός». Το Μνημείο είχε βεβηλωθεί και άλλη φόρα την περίοδο του Πάσχα το 2002. Το γεγονός δεν είχε αναφερθεί στον Τύπο και δεν είχε καταδικαστεί από κανέναν».

http://www.terminal119.gr/show.php?id=428

Ανώνυμος είπε...

Μνημείο του Ολοκαυτώματος και
στην Δράμα...Που δεν εχει να παμε να φτιαξουμε και εκει ενα... Ελεος ελεοοοος...Αλλοι λαοι δεν υπεφεραν σε αυτο τον κοσμο ... αλλα το ολοκαυτωμα πρεπει να παραπεμπει μονο σε εβραιους γιατι πρεπει να ειναι το trade mark του προιοντος που πουλανε και ξεπουλανε. Αντε και καλες δουλειες ..

ellinaspatriotis είπε...

Ρωτάς γιατί αναφέρω την λέξη ΒΕΒΗΛΩΣΗ.
Επειδή,
Βεβήλωση = ιεροσυλία, μίανση, μόλυνση
Δεν βλέπεις πουθενά την μόλυνση στο μνημείο που υπάρχει στις φωτογραφίες?
Άλλωστε μέρος του συγκεκριμένου Ηρώου αποτελεί και η βάση του. Σε αυτή την βάση (στο μπροστά μέρος της) υπάρχει ένα ανάγλυφο (συμβολίζει ένα φύλλο), δίπλα στο οποίο παλαιότερα ήταν γραμμένη η φράση «ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ 1912-1922 Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ».
Η επιγραφή τώρα δεν υπάρχει, υπάρχει όμως το ανάγλυφο.

Γιατί λοιπόν αυτή η αντίδραση για την λέξη βεβήλωση?

Με ρωτάς εάν ντρέπομαι.
Γιατί να ντραπώ?
Λέω κάτι που δεν ισχύει? Λέω ψέματα?

Το Ηρώο είναι σαφές ότι έχει ΚΑΤΑΜΟΥΤΖΟΥΡΩΘΕΙ. Έχει ΒΕΒΗΛΩΘΕΙ.

Τα παιδιά στα σχολεία γράφουν διάφορα συνθήματα, όμως μέχρι την προηγούμενη ανάρτησή μου για αυτό το θέμα (1 Ιουνίου 2008), με τίτλο «Ένα Ηρώο σε λάθος θέση», δεν υπήρχαν ιδιαίτερες μουτζούρες παρά μόνο ελάχιστες τις οποίες διέκρινες με δυσκολία. Και όλα αυτά από το 1938 μέχρι το 2008, δηλαδή για 70 χρόνια!!!
Και μέσα σε λίγες μέρες από τα επεισόδια των προηγούμενων μηνών, έγινε έτσι όπως το βλέπεις.

Σύγκρινε την κατάσταση του Ηρώου στην περσινή μου ανάρτηση και στην τελευταία. Δεν βλέπεις καμιά διαφορά?

Μήπως πρέπει να επισκεφθείς Οφθαλμίατρο? Έχει αρκετούς η Δράμα!

Τώρα σχετικά με την λέξη εξέγερση.
Όπως θα παρατήρησες την έχω σε εισαγωγικά επειδή δεν πιστεύω ότι το ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΛΗΤΩΝ αποτελεί ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
Φυσικά δεν εννοώ τους μαθητές οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και δεν κινητοποιήθηκαν προκειμένου να καταστρέψουν και μάλιστα Εθνικά Μνημεία. Αυτή ήταν δουλειά άλλων…

Τις βεβηλώσεις του μνημείου των Εβραίων στην Αγία Βαρβάρα που αναφέρεις δεν τις γνωρίζω, όμως όπως έχω γράψει στην ανάρτησή μου, «ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ».
Και αυτό όμως δεν το πρόσεξες.

Επίσης αναφέρω για το Εβραϊκό μνημείο, το εξής:
«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;»
Και αυτό δεν το πρόσεξες…

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΡΕΛΙΤΣΑ??


Σχετικά με τις εκφράσεις σου:
«Ελεεινός, φασιστολόι, λασπολογία, και τα… περί ντροπής»
ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ !!

Όσο για την παραπομπή που κάνεις στην ιστοσελίδα: http://www.terminal119.gr/show.php?id=428
Έχω παρατηρήσει τα εξής (στην συγκεκριμένη ανάρτηση που αναφέρεις):

1) Ειρωνεύεται και βρίζει τον Μεγαλέξανδρο

2) Αποκαλεί τις Ελληνικές σημαίες «γαλανόλευκα πανιά»

3) Αμφισβητεί ότι το παρελθόν της Θεσσαλονίκης είναι Ελληνικό και Χριστιανικό

κλπ, κλπ, κλπ

Συγχαρητήρια!! Από ωραίες ιστοσελίδες ενημερώνεσαι.


ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΥ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΑΠΑ) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ?

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ 8 ΕΤΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ?


ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΣΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!

ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ (ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ).

GiaNt είπε...

1) Το άρθρο σου παραπέμπει ξεκάθαρα σε βεβήλωση που έχει να κάνει με το συμβολισμό του μνημείου.

2) Όλα τα αγάλματα που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε σχολικό χώρο, βρωμίζονται με κάθε λογής συνθήματα κλπ.

3) Υποθέτω πως δεν είσαι από το 1938 κάθε μέρα πάνω από το μνημείο για να ξέρεις πότε το έβαψαν και πότε το καθάρισαν.

4) Ισχυρίζεσαι πως ήρθαν στην Δράμα ειδικά για την «Βεβήλωση» του συγκεκριμένου μνημείου; Στην Δράμα δεν υπήρχε «τσούρμο αλητών» όπως λες. Ζήτημα να έφυγαν μερικά ζαρζαβατικά. Πώς βρέθηκαν λοιπόν ««εξεγερμένοι»» στην Δράμα;
Και για να τελειώνουμε με το "ποιοι το έκαναν", επειδή ρώτησα, έμαθα πως το έκαναν μαθητές και η πράξη ουδεμία σχέση είχε με την εξέγερση του Δεκέμβρη.

5) Είπα εγώ πως επιθυμείς την βεβήλωση του Εβραϊκού μνημείου; Σου είπα πως λες ψέματα για το ότι δε βεβηλώθηκε.

6) Μέσω του google αναζήτησα πληροφορίες σχετικά με βεβηλώσεις που υπέστη το συγκεκριμένο μνημείο και έπεσα στην συγκεκριμένη σελίδα, την οποία ουδέποτε διάβασα. Πάντως απ' όσο μου την περιγράφεις φαίνεται αξιόλογη.

7) Η βεβήλωση έχει να κάνει με την πρόθεση. Όχι με την πράξη στο επίπεδο της ύλης.

8) Σου ανέφερα πως θυμάμαι να γίνονται καταστροφές σε μνημεία από τότε που ήμουν 8 χρονών, για να αντικρούσω το ότι οι καταστροφές έχουν να κάνουν με τον Δεκέμβρη, και όχι για να θίξω την έννοια της βεβήλωσης. (Προσπάθησε να λασπολογίσεις λίγο καλύτερα next time).

9) Όλη η νεολαία της Δράμας "παπά" αποκαλεί το συγκεκριμένο "πάρκο".

10) Σαφώς και δε σέβομαι καμία ύλη. Σέβομαι τα μνημεία σε δημιουργικό και ιστορικό επίπεδο. Γι αυτόν τον πολύ απλό λόγο εγώ προσωπικά δε ζωγραφίζω σε αγάλματα μνημεία κλπ.

11) Ναι από Δράμα είμαι.


Υ.Γ. Στις επόμενες λάσπες δε θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω. Διάβαζε σωστά τι γράφω και μάθε να κάνεις διάλογο και όχι κήρυγμα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε,ellinaspatriotis, δεν το γνωρίζεις ότι οι κουκουλοφόροι "εξεγερμένοι" είναι ανθέλληνες πεμπτοφαλαγγίτες και μισούν τη χώρα μας και την ιστορία της; Ποιος βεβήλωσε το ιερό μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα;

Δεν το γνωρίζεις ότι μπορεί να κάνει κάποιος όσο σκληρή κριτική θέλει σε οποιονδήποτε αλλά δεν του επιτρέπεται να κάνει ούτε τον ελάχιστο υπαινιγμό κριτικής στον "περιούσιο" λαό, και να εκφράσει ακόμη και απορία σαν αυτή που εξέφρασες;

Δυστυχώς η πραγματικότητα που ζούμε είναι σκληρότερη κι από την πιο τολμηρή φαντασία. Υπάρχει πέμπτη φάλλαγγα που κυβερνάει από τα παρασκήνια.

Στέλνω την αγάπη μου στην πανέμορφη Δράμα. Την επισκέφτηκα πέρυσι και μαγεύτηκα από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Είδα και το συγκεκριμένο μνημείο και αναρωτήθηκα, "Δεν υπήρξαν άραγε Έλληνες θύματα των ΝΑΖΙ να κάνουν και σε αυτούς ένα μνημείο εδώ μέσα;" Εμείς φταίμε για όλα...

Το γεγονός ότι γράφω αυτό το σχόλιο ανώνυμα τι σημαίνει; Μήπως σημαίνει ότι υπάρχει ιδεολογική τρομοκρατία στη χώρα μας; Ναι, αυτό δυστυχώς σημαίνει, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και βαυκαλιζόμαστε ότι τάχα έχουμε ελευθερία λόγου...

cummulus είπε...

Τό παλληκάρι ο Giant έχει περίεργη άποψη για το τί σημαίνει "βεβήλωση".