Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Βανδαλισμοί σε Ελληνικά τουριστικά λεωφορεία στα Σκόπια


Σταματήστε τις εκδρομές στα Σκόπια........ τώρα!

Στους ψωραλέους ανθέλληνες αφήνουμε λεφτά, δημιουργούμε τον ανύπαρκτο τουρισμό στο πρωτεκτόρατο του Σόρος και μας βρίζουν χυδαία.

Έχουμε χάσει κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας.

Ομάδα 20-30 αγνώστων επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε τρία ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο κέντρο της Οχρίδας στην ΠΓΔΜ και περίμεναν τους Έλληνες εκδρομείς να επιστρέψουν από την ξενάγηση.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα λεωφορεία, όπως «Μακεδονία», «Ενωμένη Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος».

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των Ελλήνων εκδρομέων, εκτός από τα συνθήματα, οι δράστες πέταξαν ξύλα και πέτρες σε ένα από τα λεωφορεία, προκαλώντας φθορές.

Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους, που σημειώθηκε χθες στην πόλη της Αχρίδας, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια.
Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και την σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης".

"Συγγνώμη" από τον δήμαρχο Οχρίδας
Ο δήμαρχος της Οχρίδας, Αλεξάνταρ Πέτρεσκι, καταδίκασε τα επεισόδια: «Εμείς στην Οχρίδα, δε κάνουμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι. Θεωρώ ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ότι δεν έχει σχέση με δημότες της Οχρίδας. Αναμένω από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατό, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ενόχους », συμπλήρωσε ο δήμαρχος της Οχρίδας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!!!!!!

ΜΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!

ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ!!!
ΠΗΓΗ: laoslarisas


Δεν υπάρχουν σχόλια: