Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Επιβεβαιώνεται πτώση (ή κατάρριψη?) τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου ΑΗ-1 Cobra

Σήμερα στις 10.30 το πρωί, επιθετικό ελικόπτερο τύπου AH-1 Cobra, που απογειώθηκε από την Μαλάτια, «έπεσε» στο οροπέδιο Μπιουγιουκτσαβλάκ (Büyükçavlak). Νεκροί είναι δύο Υπολοχαγοί,και το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως συνεργεία διάσωσης, τα οποία και βρήκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Σημειώνεται πως πέρυσι, στις 24 Φεβρουαρίου 2008, αντάρτες Κούρδοι του ΡΚΚ, κατέρριψαν επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-1W Super Cobra. Το γεγονός και πάλι απέκρυψε το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ και έκανε λόγο για πτώση μεταφορικού ελικοπτέρου. ΄Όταν το ΡΚΚ έδωσε φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Cobra παρουσία Κούρδων ανταρτών στην περιοχή του Ζάπ, το Τουρκικό Επιτελείο, αρκέστηκε να σιωπήσει...

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΡΚΚ, από το όρος Καντίλ του Βορείου Ιράκ, από το πρωί μεταδίδει, την είδηση, κάνοντας λόγο για κατάρριψη του επιθετικού ελικοπτέρου, από αντιαεροπορική ρουκέτα που εκτόξευσαν εναντίων του Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες του ΡΚΚ. Άλλες πληροφορίες φέρουν στο επιθετικό ελικόπτερο, να επέβαινε και ο Μ.Κ. Συνταγματάρχης της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Jadarma, επικεφαλής στο Ντιγιαρμπακίρ.

Ο Νομάρχης του Καϊσερί, Μεβλούτ Μπιλιτζί (Mevlüt Bilici), επιβεβαίωσε την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως εσχάτως το Τουρκικό Επιτελείο, έχει εξαπολύσει ισχυρή προπαγάνδα εις βάρος της Χώρας μας, μέσω «μαρτυριών» Κούρδων αποστατών και εφημερίδων, πως η Ελλάδα εκπαιδεύει τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην χρήση αντιαεροπορικών όπλων και έχει παραδώθει αριθμός αντιαρεπορικών ρουκετών Stiger.

Οι Κούρδοι κάνουν λόγο για χρήση ανατολικού τύπου ρουκέτας τύπου Strella.

Η κατάρριψη ή η πτώση του Cobra έγινε μετά τις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, περί πανωλεθρίας του ΡΚΚ από τις επιθέσεις των Τουρκικών Δυνάμεων.

Το ΡΚΚ έχει αποδείξει πως διατηρεί αλώβητη την υποδομή του και έχει εγκαινιάσει νέες τακτικές πολέμου και δολιοφθορών, τις οποίες αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κολοσσιαία στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας. Τα «εις βάθος» πλήγματα του ΡΚΚ, προβληματίζουν σοβαρά τα ανώτατα κλιμάκια του Τουρκικού Επιτελείου, καθώς κλονίζουν σοβαρά το ηθικό των Τούρκων στρατιωτών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως πάνω από 60 Στρατοδικεία έχουν συντεθεί για ισάριθμές περιπτώσεις, λιποταξιών Τούρκων στρατιωτών και άρνησης εκτελέσεως διαταγής, ειδικά σε ότι αφορά την νυχτερινή φύλαξη διαφόρων χώρων στρατωνισμού και εγκαταστάσεων.
ΠΗΓΗ: strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: