Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Έργο Αλβανών & άλλων Μεταναστών τα επεισόδια (κατά δήλωσή τους)

Εικόνες με συνθήματα και στα Αλβανικά

Ένα blog το οποίο ανήκει σε Αλβανούς μετανάστες, έχει αποτυπώσει την δική του άποψη για την κατάσταση του περασμένου Δεκέμβρη. Μιλάμε για το ΣΤΕΚΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, το οποίο ισχυρίζεται ότι το χάος που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της δράσης των μεταναστών οι οποίοι με αυτό τον τρόπο μας τιμωρούν.
Ας πάρουμε μια γεύση από αυτά που λένε οι "φίλοι" μας και
ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Εικόνες με συνθήματα και στα Αλβανικά

ΣΤΕΚΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:
"Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κινητοποίησης, με ατμομηχανή τα μαθητικά συλλαλητήρια, υπάρχει και μια μαζική συμμετοχή της δεύτερης γενιάς των μεταναστών και αρκετών προσφύγων. Οι πρόσφυγες κατεβαίνουν μεμονωμένα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη οργάνωση, με έναν αυθορμητισμό και με μια ορμή που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Αυτοί τη στιγμή είναι το πιο μαχητικό κομμάτι των ξένων στη Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς είναι πολύ λίγα αυτά που έχουν να χάσουν.

Τα παιδιά των μεταναστών κινητοποιούνται μαζικά και δυναμικά κυρίως μέσα στα πλαίσια των σχολικών και φοιτητικών δράσεων ή μέσα από τις οργανώσεις της αριστεράς και άκρας αριστεράς. Είναι και το πιο ενταγμένο κομμάτι των μεταναστών, το πιο θαρραλέο. Δεν είναι σαν τους γονείς τους που ήρθαν με σκυμμένο το κεφάλι σαν να ζητιανεύανε ένα κομμάτι ψωμί. Είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας, καθώς δεν γνώρισαν άλλη. Δεν ζητιανεύουν κάτι, διεκδικούν δυναμικά να είναι ισότιμοι με τους έλληνες συμμαθητές τους. Ισότιμοι στα δικαιώματα, στο δρόμο, στα όνειρα.

Για μας τους οργανωμένους μετανάστες είναι ένας δεύτερος γαλλικός Νοέμβρης του 2005. Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες ότι όταν η οργή του κόσμου ξεχείλιζε θα μπορούσαμε να την κατευθύνουμε. Παρά τους αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τέτοιες μαζικές αντιδράσεις. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι δρόμοι. Η κραυγή που ακούγεται είναι για τα 18 χρόνια βίας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης, εξευτελισμού. Αυτές οι μέρες είναι και δικές μας.

Αυτές οι μέρες είναι για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες δολοφονημένους στα σύνορα, στα τμήματα, στους χώρους εργασίας. Είναι για τους δολοφονημένους από μπάτσους ή αγανακτισμένους πολίτες. Είναι για τους δολοφονημένους επειδή πέρασαν τα σύνορα, επειδή δούλευαν σαν τα σκυλιά, επειδή δεν σκύψανε το κεφάλι, για το τίποτα. Είναι για τον Γκραμόζ Παλούσι, τον Λουάν Μπερντελίμα, τον Εντισόν Γιάχαϊ, τον Τόνυ Ονόυχα, τον Αμπντουρακίμ Ιντρίζ, τον Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ και τόσους άλλους που δεν ξεχάσαμε."

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΣΤΕΚΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνες με συνθήματα και στα Αλβανικά


Στο πιο πάνω κείμενο είναι εμφανές ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Με το ίδιο μίσος κατέστρεψαν κτίρια, μαγαζιά, εκκλησίες και ότι άλλο μπορούσαν.

Με το ίδιο μίσος στρέφονται καθημερινά εναντίων Ελλήνων πολιτών.

Στο μέλλον οι επιθέσεις σε Έλληνες θα γίνουν εντονότερες. Μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

Μέχρι να ξυπνήσουμε και να μην ντρεπόμαστε να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Οι Αλβανοί βεβηλώνουν τα κτίρια της Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου και ορισμένοι από εμάς δίνουν δίκιο στα "εξεγερμένα παιδιά".

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

(Όπως θα προσέξετε, το ΣΤΕΚΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ βρίσκεται στα Εξάρχεια. Αυτό άραγε είναι τυχαίο;)

2 σχόλια:

ria είπε...

δε φταίνε οι αλβανοί. φταίμε εμείς που τους δίνουμε δουλειές και δικαιώματα.
έτσι και οι έλληνες έκαναν συμμορίες και καίγανε τη γερμανία και το βέλγιο! (ειρωνικό είναι αυτό, μην παρεξηγηθούμε κιόλας!)

ellinaspatriotis είπε...

Δίκιο έχεις ria, εμείς φταίμε, και περισσότερο η πολιτεία που αφήνει την πατρίδα μας στο έλεος των λαθρομεταναστών.
Εάν δεν θεσπιστούν αυστηροί κανόνες μετανάστευσης στην χώρα μας, το ήδη μεγάλο πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο.
Και να μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο υπουργός κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τους μετανάστες που επέλεξαν την χώρα μας ως προορισμό τους...Τι να πει κανείς;;