Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Νέο εθνικιστικό συνέδριο στο Μόναχο για τους «Τούρκους» της ελληνικής Θράκης

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ο Χρόνος"
___________________________________________

Θα το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι πανεπιστημίων του Ψευδοκράτους της Κύπρου, του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης

Αποκάλυψη αλά και διάσταση σ’ ένα θέμα που θα έμενε θαμμένο ή θα το πληροφορούμασταν σαν τετελεσμένο γεγονός κάνει με την ερώτησή του που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης ο οποίος αναφέρεται ουσιαστικά στην προετοιμασία του και ζητά να υπάρξει διάβημα από ελληνικής πλευράς για την ματαίωσή του. Το εθνικιστικό συνέδριο των Τούρκων στο Μόναχο που θα διοργανωθεί 19 και 20 Ιανουαρίου έχει σαν στόχο την προστασία των δυτικοθρακιωτών μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη και φυσικά εντάσσεται στα πλαίσια της κλιμακούμενης έντασης από την Τουρκία που τον τελευταίο καιρό επιδεικνύει ένα άλλο πρόσωπο, ενώ ρίχνει βαρύτητα τόσο στην Θράκη όσο και στο Αιγαίο. Η ερώτηση για την Θράκη προς την υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ως εξής:
"Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας διοργανώνουν συνέδριο στις 19 και 20/1/09 με στόχο τη "διεθνοποίηση" του ζητήματος της αναγνώρισης δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στην ελληνική Θράκη. Το συνέδριο διοργανώνεται στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2009 στο Μόναχο της Γερμανίας και φέρονται να έχουν προσκληθεί για να το παρακολουθήσουν Τούρκοι από την Τουρκία και εκπρόσωποι από τουρκικές οργανώσεις της Ολλανδίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, του Ιράν κλπ. Επίσης, σε αυτό το περίεργο συνέδριο έχουν προσκληθεί ομιλητές από τουρκικά πανεπιστήμια (π.χ. από το Πανεπιστήμιο της «9ης Σεπτεμβρίου» στη Σμύρνη, το Πανεπιστήμιο της Προύσσας, το «Ουλού Ντάγ»), καθώς και από ψευτοπανεπιστήμια όπως εκείνο που εδρεύει στην κατεχόμενη Λευκωσία και ονομάζεται «Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής», την «Ακαδημία Επιστημών του Αζερμπαϊτζάν» κ.α.
Ερωτάσθε
1)Έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση την παρέμβαση των γερμανικών αρχών για την άμεση ματαίωση της ακραίας αυτής πρόκλησης η οποία στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα και στο να προωθήσει τους γνωστούς εθνικιστικούς στόχους της Τουρκίας ;
2) Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας (πανεπιστήμια της οποίας μετέχουν στο περίεργο και προκλητικό αυτό συνέδριο), καθώς και από το Αζερμπαϊτζάν για τις ανθελληνικές αυτές ενέργειες;"
Ανεξαρτήτως της επίσημης απάντησης που θα δοθεί, το ζήτημα που δημιουργείται έχει να κάνει με την άνεση κινήσεων αλλά και με την οικονομική συνδρομή που τυχαίνουν όσοι συστοιχίζονται γύρω από το ζήτημα της ένδυσης με την τουρκική ταυτότητα και συνείδηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης που επιχειρείται από διάφορα κέντρα συστηματικά ώστε να υπάρξει μια ομογενοποίηση σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που συνυπάρχουν στην περιοχή. Μιλώντας λοιπόν μόνο για Τούρκους κι αγνοώντας επιδεικτικά τους Ρομά και τους Πομάκους πραγματικά η όλη προσπάθεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα υπηρετεί την παραπληροφόρηση και είναι ζητήματα που θα τα δούμε να ορθώνονται μπροστά μας με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η χρονιά αυτή όπως λέγεται θα είναι γεμάτη από πρωτοβουλίες του είδους αυτού και όσο εμείς ως ελληνικό κράτος δεν αντιδρούμε τόσο θα τις βλέπουμε και να πληθαίνουν και οι εμπνευστές τους να αποθρασύνονται σε ένα ντελίριο παραπληροφόρησης της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης βάζοντας την Τουρκία σαν επιδιαιτητή όλων των ζητημάτων που εκ του μη όντως σκοπίμως εγείρονται.

Μελαχροινή Μαρτίδου

ΠΗΓΗ: Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: