Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Επεισόδια και πάλι με "αντιεξουσιαστές"

Αναδημοσίευση από το strategy-geopolitics.blogspot.com
_________________________________________


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών.
Οι περίπου 1.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες στα επεισόδια που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα, για τους οποίους ζητούν να ελευθερωθούν.
Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Αθηνάς και της Ευρυπίδου στην οδό Σταδίου και στο Σύνταγμα. Κατά την αποχώρησή τους, στην οδό Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν.
Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και δεύτερη σύγκρουση στα Προπύλαια, αλλά και πάλι οι αστυνομικοί με τη χρήση χημικών διέλυσαν τους διαδηλωτές.
Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ μια μεγάλη ομάδα κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων νεαροί έσπασαν με πέτρες τα τζάμια τεσσάρων καταστημάτων, μίας τράπεζας και τριών αυτοκινήτων, ενώ έκαψαν ένα αυτοκίνητο σε πάρκινγκ στη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Κολλέτη στα Εξάρχεια.
Δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός προσήχθησαν στην Ασφάλεια, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ζημιές σε τρεις εφημερίδες, στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και σε τρεις τράπεζες προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν με συνθήματά τους την ελευθέρωση όλων των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων, κινούμενοι στην οδό Μαιζώνος, προκάλεσαν ζημιές σε δυο τράπεζες, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στα γραφεία των εφημερίδων «Σημερινή» και «Αλλαγή».
Επίσης, έγραψαν συνθήματα στο κτήριο που στεγάζεται η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και κατόπιν πέταξαν χρώματα, έγραψαν συνθήματα και έσπασαν τζάμια στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στην οδό Κορίνθου, όπου σημειώθηκαν ζημιές σε ένα ακόμα υποκατάστημα τράπεζας και κατέληξε στο παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή: Flash.gr
ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ: strategy-geopolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: