Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Επιτέλους μιλάμε για εξοπλισμούς

Αναδημοσίευση από το infognomonpolitics.blogspot.com
_________________________________________


Π.Ν.: Αγορές-μαμούθ το 2009

ΛΟΙΠΟΝ, έχουμε και λέμε: Εντός του Ιανουαρίου, άντε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, βγαίνει «στον αέρα» ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια 5 Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαιώνει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και αν δεν γίνει θα οφείλεται σε… «πολιτικό δάκτυλο», τουτέστιν πολιτική επιλογή του υπουργού κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Συνεχίζουμε: Σε ένα τρίμηνο –ως τον Μάρτιο - Απρίλιο δηλαδή– θα έχει λυθεί το θέμα του «υποβρυχίου που γέρνει». Οι Γερμανοί έκαναν τις διορθώσεις που έπρεπε, το Ναυτικό παρακολούθησε τις δοκιμές –που ήταν εντός αποδεκτών ορίων– και τώρα, αφού έγινε η πιστοποίηση του «Παπανικολής» από
την αρμόδια γερμανική υπηρεσία, απομένει η τροποποίηση της σύμβασης και η παραλαβή του πρώτου, τύπου «214». Θα ακολουθήσει η διόρθωση και των υπολοίπων τριών υποβρυχίων που ναυπηγήθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Και νέα υποβρύχια «209»

ΤΑ «ΗΡΕΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού για το 2009 θα έχουν, λένε, διάρκεια... Όλα είναι έτοιμα ώστε να αλλάξει η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των δύο εναπομεινάντων υποβρυχίων «209» και αντί για «λίφτινγκ» οι Γερμανοί θα μας δώσουν, άνευ πρόσθετου κόστους, δύο νεότευκτα «209», αλλά με αναερόβια πρόωση. Προϋπόθεση η άμεση καταβολή 108 εκατ. ευρώ που τους χρωστάμε (δεδουλευμένα).

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: