Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

"Ιός" (ελευθεροτυπίας), Σαηεντολογία, "Παρατηρητήριο Ελσίνκι" (Δημητράς), Βαλλιανάτος

Δύο κατασχεμένα έγγραφα της Σαηεντολογίας (ΚΕΦΕ) αποκαλύπτουν τη ρατσιστική και αντιδημοσιογραφική φύση της Σαηεντολογίας, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τη διαπλοκή του «Ιού» και καταστρέφουν τη βιτρίνα της αριστερότητάς του, όπως και της μαχητικότητας του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και το ρόλο του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Το πρώτο έγγραφο

Το πρώτο κείμενο είναι μετάφραση κατασχεμένου κειμένου της οργάνωσης (ΚΕΦΕ), που στάλθηκε ως αναφορά στα ευρωπαϊκά αρχηγεία της εξτρεμιστικής αυτής οργάνωσης. Έχει τίτλο «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 95».
Από αυτό το έγγραφο μπαίνουμε σε προβληματισμό κατά πόσο το «Σαηεντολογικό θερμοκήπιο» έχει διαμορφώσει και αναπτύξει τα «φρούτα» που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και μας αυτοπαρουσιάζονται ως προστάτες και υπέρμαχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ορισμένοι από τους συμμάχους αναφέρονται παρακάτω στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τον εισαγγελέα Ι. Αγγελή. Παραθέτουμε επί λέξει:
«Παναγιώτης Δημητράς. Πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» στην Ελλάδα. Έλαβε το Προφίλ στο συνέδριο του Πολυτεχνείου. Συστήθηκε από τον κ. Αλεξίου. Έχει μπλέξει αρκετές φορές λόγω των πεποιθήσεών του για θρησκευτική ελευθερία και εναντίον των διακρίσεων. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγκάστηκε να το αφήσει. Ταξιδεύει πολύ. Θα ήθελε η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να δουλέψει μαζί του, αυτό προτάθηκε από τον Αλεξίου. Βρείτε πώς ζει τώρα».

Σημείωση: Προφανώς, ονομάζει πεποιθήσεις θρησκευτικής ελευθερίας τις απίστευτες διαστρεβλώσεις του «Παρατηρητηρίου», την υποστήριξη του γνωστού ανθέλληνα κερδοσκόπου George Soros, κτλ.
Επεξήγηση: Ο κ. Αλεξίου είναι πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ, δορυφορικής οργάνωσης του ΚΕΦΕ, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Αγγελή.
«Πέτρος Κουναλάκης. Μέλος του Κοινοβουλίου, σοσιαλιστής. Ήταν στη φυλακή κατά τη δικτατορία. Ο L πήγε σ' αυτόν όταν ήταν στη φυλακή για να τον φέρει στον ίσιο δρόμο ... Έχει πολλά στοιχεία. Πιθανόν ο Κουναλάκης να πήγε στη Γερμανία και να βρήκε πληροφορίες για τον L. Ήρθε σ' επαφή μέσω του Αλεξίου και του Τρίμη. Ποτέ δε συναντηθήκαμε προσωπικά, πάντα μέσω Αλεξίου. Είναι υπέρ της ελευθερίας γνώμης και θρησκείας, εναντίον ρατσισμού και ναζισμού».
Σημείωση: L είναι ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος. Ο π. Αντώνιος τα διέψευσε όλα αυτά δίνοντας στοιχεία, αλλά η κατηγορία (που κατασκευάστηκε το Δεκέμβριο του '94) έπρεπε να περάσει. Στο βιβλίο του «Ναζισμός με άλλο πρόσωπο», ο μακαριστός π. Αλεβιζόπουλος ανέτρεψε πλήρως τις κατηγορίες εναντίον του, κάτι που δεν ήταν δύσκολο, αφού αυτές ήταν απελπιστικά εκτός πραγματικότητας.
Ο Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, κ. Τρίμης έγινε μεσάζοντας μεταξύ του Κουναλάκη και της Σαηεντόλοτζυ;

Οι «προστάτες» και οι έμποροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στην Ελλάδα η Σαηεντόλοτζυ στηρίχθηκε στο αυτοονομαζόμενο «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», ο Πρόεδρος του οποίου κ. Παναγιώτης Δημητράς, έκανε παρέμβαση υπέρ του ΚΕΦΕ στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο για να μην διαλυθεί αυτή η Σαηεντολογική οργάνωση, η οποία είχε καταγγελθεί από τον π. Αλεβιζόπουλο. Εκτός του γεγονότος ότι δεν έφερε κάποιες αποδείξεις σχετικά με τη βάση αξιοπιστίας και τη σύνθεση αυτής της «ομάδας προσωπικοτήτων», ανέφερε ότι ο κ. Βαλλιανάτος (ο οποίος αποτελεί γνωστό μέλος του «Κινήματος για τα Δικαιώματα των Ομοφυλοφίλων») ήταν και μέλος του «Παρατηρητηρίου». Αν αυτό αληθεύει, γνώριζε ο κ. Βαλιανάτος ότι το όνομά του (και φυσικά οι ομοφυλόφιλοι της Ελλάδας) χρησιμοποιήθηκε για να υποστηριχθεί μία οργάνωση, η οποία προωθεί ρατσισμό εναντίον των ομοφυλοφίλων, τον οποίον αυτός υποτίθεται ότι μάχεται;
Άρα οι υπέρμαχοι «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπράττουν με οργανώσεις ρατσιστικής αντίληψης;
Οι παλαιότερες ανακοινώσεις της αυτοαποκαλούμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ότι καταδιώκονται όπως και οι μουσουλμάνοι στο Κοσσυφοπέδιο) εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η «Ομοσπονδία» όλη την εξτρεμιστική της προπαγάνδα τη στηρίζει στο μεγάλο υποστηρικτή της Σαηεντόλοτζυ: το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Το οποίο με τη σειρά του στηρίζεται από το γνωστό ανθέλληνα κερδοσκόπο George Soros. Η γνωστή παλαιότερη ανακοίνωση αυτής της τούρκικης τρομοκρατικής οργάνωσης στους Times του Λονδίνου φαίνεται να αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι τόσο η Σαηεντόλοτζυ όσο και το «Παρατηρητήριο» έχουν ενταχθεί στο βρώμικο παιγνίδι που παίζεται στα Βαλκάνια και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι το κυριότερο όχημα με το οποίο οδεύουν στους νεοταξίτικους υπονόμους της ανατρεπτικής και υπονομευτικής δραστηριότητας.
Σε παλαιότερο Συνέδριο «ΜΜΕ-Κυβερνοπόλεμος» από το Επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΕΠΥΕΘΑ), ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός και συνεργάτης του τότε Υπουργού Εξωτερικών (όπως ίδιος δήλωσε) εξέφρασε εκτίμηση για το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» λέγοντας ότι όταν ο υπουργός προσπαθούσε για την ειρήνη στην περιοχή κατά τη διάρκεια των νατοϊκών επιδρομών το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» ενημέρωνε τον κόσμο μέσω της σελίδας του στο Internet. Δεν χρειάζεται σχολιασμό η προβολή του «Παρατηρητηρίου» ως τόσο σημαντικής πύλης ενημέρωσης των ενεργειών του ΥΠΕΞ. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι οι ισχυρές «εκλεκτικές συγγένειες» της ανώτατης ηγεσίας του υπουργείου με το «Παρατηρητήριο».

Δεύτερο έγγραφο-ακραίος δεδηλωμένος ρατσισμός

Το δεύτερο έγγραφο κατασχέθηκε μεταφρασμένο στα ελληνικά και αποτελεί την ισχυρότερη περιγραφή του ρατσιστικού προσώπου της Σαηεντολογίας. Περιγράφεται ως Εξομολογητική Λίστα του Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά ουσιαστικά είναι Λίστα Ελέγχου Ασφαλείας, την οποία χειρίζεται Ελεγκτής Ασφαλείας. Αυτή τη λίστα ελέγχου τη συνέταξε ο ιδρυτής της οργάνωσης Ρον Χάμπαρντ το 1961 στη Νότια Αφρική και επαναθεωρήθηκε το 1987. Μεταφράστηκε αυτούσια και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα, αυτή που παρουσιάζουμε συμπληρώθηκε τον Ιούνιο 1995, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Τρίμης και ο «Ιός» συνεργάζονταν με τη Σαηεντόλοτζυ. Δούλευαν για μία οργάνωση, της οποίας ο ιδρυτής αποδεικνύεται ξεγυρισμένο ρατσιστόμουτρο. Ακόμη, η αντικομμουνιστική οσμή της λίστας θυμίζει έντονα τη μακαρθική περίοδο και μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι όσο γουρλής είναι ο Μητσοτάκης, τόσο αριστερός είναι ο «Ιός».
Ανάμεσα στα εγκλήματα και κινδύνους ασφαλείας που εξετάζει η εν λόγω Λίστα είναι αν ο εξεταζόμενος εξάσκησε σοδομία, ομοφυλοφιλία, αν έχει κοιμηθεί με μέλος φυλής άλλου χρώματος, αν έχει κάνει παράνομη αγορά διαμαντιών (βλέπετε ότι μεταφράστηκε αυτούσια με «εγκλήματα» που τότε τιμωρούνταν στη Ν. Αφρική), αν ήταν κομμουνιστής, αν είχε επαφή με κομμουνισμό, αν είναι δημοσιογράφος εφημερίδας, αν είχε σύνδεση με πορνείο, αν είχε χρησιμοποιήσει ναρκωτικά ή αλκοόλ ή εκβιασμό για να προάγει σεξ, αν αισθάνεται ότι ο κομμουνισμός έχει μερικά καλά σημεία, αν έχει πουλήσει ναρκωτικά, αν είπε ψέματα σε δικαστήριο, αν έχει κάνει τίποτα που φοβάται μην το ανακαλύψει η Αστυνομία, κλπ.
Αυτή η προσέγγιση της Σαηεντολογίας δεν είναι μεμονωμένη ή τυχαία. Αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αρνητικά τους μαύρους και τους ομοφυλόφιλους, σε σημείο που τη δεκαετία του '60 να υποστηρίξει το ρατσιστικό καθεστώς του Απαρτχάϊντ στη Νότια Αφρική και Ροδεσία. Βέβαια, στις ΗΠΑ και γενικά στη Δύση, δεν εμφανίζει αυτή την προσέγγισή της, γιατί αφ' ενός έτσι θ' απομάκρυνε πολλούς πλούσιους μαύρους και αφ' ετέρου θα ήταν πλήγμα για τις Δημόσιες Σχέσεις της.
Υπάρχει όμως ακόμη η ακραία υποτιμητική αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων, για τους οποίους ο Χάμπαρντ έλεγε ότι «σε μαχαιρώνουν στην πλάτη». Στους ελέγχους ασφαλείας και σε διάφορες σειρές προγραμμάτων, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως παράνοια ή παράγοντας επικίνδυνος για την ασφάλεια.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να στηρίζεις, να συνεργάζεσαι και να διαπλέκεσαι με τέτοιες, ακραία νοσηρές, ρατσιστικές αντιλήψεις και να εμφανίζεσαι «ευαισθητοποιημένος» κήρυκας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Η απάτη, η διπροσωπία και η υποκρισία στο απόγειό της!
ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ» ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ», ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΗΣ;
ΠΗΓΗ: ΡΕΣΑΛΤΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οτιδήποτε λέγεται εναντίον της Σαηεντολογίας ανήκει πάντα σε μια από τις εξής δύο κατηγορίες και είναι είτε:

1. Προϊόν βλακώδους άγνοιας από παραπληροφόρηση, ή,

2. Κακόβουλη συκοφαντία.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση.