Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

Oι Εβραίοι των ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με αντίποινα μέσω του ΡΚΚ

Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής David Harris

Μετά τα σκληρά λόγια του Ερντογάν προς τον Σιμόν Πέρες και την "ιστορική" αποχώρησή του από το πάνελ του Νταβός, ο David Harris, πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) που είναι ένας από τους ισχυρότερους εβραϊκούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, έστειλε προσωπική επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία αφήνει αιχμές για αντίποινα του εβραϊκού παράγοντα προς την Τουρκία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμε κ. Ερντογάν
Σας στέλνω αυτή την επιστολή ως φίλος. Αυτή η έκρηξη εναντίον του Ισραήλ μου δημιουργεί ανησυχίες. Αυτά που είδα και άκουσα τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν σοκάρει. Οι εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στο Ισραήλ και...
οι φόβοι και επιφυλάξεις που έχουν προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα αποτελούν αιτία σκεπτικισμού σε σχέση με το τί μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα αυτά προέρχονταν από το "πεζοδρόμιο" και από τους ακραίους κύκλους θα ήσαν ανησυχητικά, όμως τώρα βλέπουμε ότι προέρχονται από πολύ βαθεία και μάλιστα από την κορυφή του κράτους. Ανάμεσα σε αυτές τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές τη μεγαλύτερη ένταση είχε η δική σας συμπεριφορά, η δική σας φωνή, την οποία μάλιστα την υψώσατε για να επιτεθείτε στο Ισραήλ. Η συμπεριφορά σας δεν ήταν μόνο κακόπιστη, ήταν και εκτός πραγματικότητας.
Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ
Χαρακτηρίσατε την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στη Γάζα ως "σφαγή" και ως "ανθρωπιστικό έγκλημα". Επίσης είπατε ότι το Ισραήλ προετοιμάζει το ίδιο την καταστροφή του με βάση τη θεία δίκη. Τα λόγια αυτά είναι προκλητικά και εκτός πραγματικότητας. Εγκαταλείποντας εξοργισμένος το πάνελ, δεν προσβάλατε μόνον την Περές, προσβάλατε και κηλιδώσατε και την εικόνα της ίδια της Τουρκίας. Ίσως να έχει αυξηθεί η δημοτικότητά σας στους δρόμους της Τουρκίας, όμως, με αυτή σας τη στάση, δεν προσφέρατε υπηρεσίες στη χώρα σας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τί κάνει η Τουρκία όταν τα συμφέροντά της τίθενται σε κίνδυνο. Το 1974, όταν είδε ότι η Κύπρος είναι πιθανόν να ενωθεί με την Ελλάδα, έστειλε αμέσως στρατεύματα. Δεν εφάρμοσε ποτέ τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τώρα όμως μας λέτε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να περάσει την πόρτα του ΟΗΕ αν δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά τί θα πεί τρομοκρατία. Ευλόγως τίθεται το ερώτημα, η Τουρκία σκέφτηκε ποτέ να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΡΚΚ.
Είναι εύκολο να λές σε μια χώρα που είναι δέκα φορές μικρότερη και με 38 φορές λιγότερο πληθυσμό τί πρέπει να κάνει. Η Τουρκία που θαυμάζω πρέπει να εγκαταλείψει τις συμμαχίες με συνεταίρους όπως το Ιράν και η Χαμάς.
David Harris
Πρόεδρος της American Jewish Committee
ΠΗΓΗ: infognomonpolitics

Έχει δίκιο ο κ. David Harris. Μιλάει και η Τουρκία για ανθρώπινα δικαιώματα;
Πάντως οι τσαμπουκάδες του Ερντογάν στο Ισραήλ μας συμφέρουν.
Να μας ζήσει το Κουρδιστάν. Να μεγαλώνει και να το χαιρόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: