Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Τα κείμενα του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς θα γίνουν βιβλίο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/2/09

Να συγκεντρώσουν όλα τα κείμενα του Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς και να τα εκδώσουν σε μια ολοκληρωμένη έκδοση σε μορφή βιβλίου, αποφάσισαν τα μέλη της αποστολής της Δημοκρατικής Αναγέννησης που επισκέφτηκαν στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, τον έγκλειστο σε αυτό παρά την θέλησή του ιστορικό και αρχαιολόγο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε δεδομένης της μεγάλης αξίας που έχουν τα κείμενα του Γκλιγκορίεβιτς σε σχέση πάντα με την υποστήριξη των θέσεών του, τόσο για την σλαβική καταγωγή των σκοπιανών, όσο και για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την σκοπιανή προπαγάνδα. Χρήση, η οποία ως γνωστόν δεν συναντάται σε καμία φάση της παλαιότερης αλλά και νεώτερης ιστορίας της ευρύτερης περιοχής αυτής των Βαλκανίων.

Παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν κείμενα του Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς να τα αποστείλουν στο email του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρου Βιτάλη, vitaliss@otenet.gr έτσι ώστε να δημιουργηθεί μιά καταρχάς τράπεζα κειμένων του, η οποία στη συνέχεια θα μεταφραστεί στα ελληνικά και θα εκδοθεί σε πλήρες βιβλίο.

Να συμπληρώσουμε εδώ πως τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου γίνεται η πρώτη επαφή του κ. Βιτάλη με τους "Γιατρούς του Κόσμου" και αμέσως μετά κατατίθεται το επίσημο αίτημα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς το Υπουργείο Υγείας των Σκοπίων, να εξετασθεί από τους "Γιατρούς του Κόσμου" ή από άλλον διεθνή ανεξάρτητο Ιατρικό Φορέα ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.

"Αυτή τη φορά" υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Αποστολής κ. Βιτάλης "να δούμε τι προσχήματα θα χρησιμοποιήσουν οι σκοπιανοί, για να εμποδίσουν την εκ του σύνεγγυς εξέταση του Βασίλη, από τους ειδικούς". Σε σχέση εξάλλου με την "σιγή ασυρμάτου" που κρατούν τα ελληνικά ΜΜΕ για την υπόθεση του Βασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Α. πρόσθεσε: "Η επιλογή των ελληνικών ΜΜΕ να σιωπήσουν αλλά και να συνεχίζουν να σιωπούν συστηματικά μη λέγοντας λέξη γύρω από αυτήν την τόσο σημαντική για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπόθεση, επιβεβαιώνει και την αρχική εκτίμησή μας, πως δεν θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε την ασφάλεια της αποστολής στα ελληνικά ΜΜΕ. Μια εμπιστοσύνη που εναποτέθηκε στα χέρια των Ελλήνων bloggers κάτω από την ομπρέλα των οποίων και κινηθήκαμε, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: