Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Σοβαρή τουρκική πρόκληση σχεδιάζεται για τις 13 Μαρτίου


Σκληρό παιγνίδι προωθεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Όλα θα εξελιχθούν από τις 13 ως τις 30 Μαρτίου που οργανώνει πολυεθνική αεροναυτική άσκηση, έχοντας ζητήσει και τη συμμετοχή χωρών όπως οι ΗΠΑ, ή Μ. Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η οξεία πρόκληση προς την Ελλάδα είναι ότι στους χάρτες που παρουσιάζει περιλαμβάνει ακόμα και κατοικημένα νησιά της ελληνικής επικράτειας, όπως τους Λειψούς, ως ανήκοντα στο τουρκικό κράτος (!!) με ανάλογο χρωματισμό στο χάρτη.

Ακόμα ζητά από τις συμμαχικές δυνάμεις να στέλνουν τα απαιτούμενα σχέδια πτήσεων τμημάτων του ελληνικού F.I.R., στην … Κωνσταντινούπολη! Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους στρατιωτικούς ακόλουθους των πρεσβειών των χωρών που έχουν κληθεί στην άσκηση και έχει λάβει θετική διάθεση απέναντι στις ελληνικές (και με το διεθνές δίκαιο ορθές) αντιρρήσεις, αλλά όχι ακόμα τη διαβεβαίωση ότι δε θα μετάσχουν στο κομμάτι της οργανωμένης τουρκικής πρόκλησης.

Η Ελλάδα, στις ενέργειές της, δε ζητά από τις σύμμαχες χώρες να μη μετάσχουν στην άσκηση, αλλά να μη συνεργήσουν στα τμήματά της που συνιστούν την τουρκική παγίδα για το, κατοχυρωμένο από τις υπάρχουσες συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο, παράνομο κομμάτι της άσκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά οργανώνονται από την Άγκυρα, την ώρα που αναβαθμίζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το μέγαρο Μαξίμου να αποκτά σημαντική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ομπάμα, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Εξωτερικών με τους στενούς συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, τον Γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντάρμπιν, νούμερο 2 σε ισχύ στη Γερουσία, και τον πολιτειακό υπουργό οικονομικών του Ιλλινόις και πιθανό διάδοχο στην γερουσιαστική έδρα που άφησε ο Μπάρακ Ομπάμα, ομογενή Αλέξη Γιαννούλια.

Μάλιστα ο πρώην παίκτης του Μπάσκετ στον Πανιώνιο Α. Γιανούλιας είχε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο απέναντι από την Ακρόπολη, που του παρέθεσε ο παλιός συμπαίκτης του και σημερινός αντιδήμαρχος Αθηναίων Β. Κιρκίλης, με παριστάμενο και τον Αντώνη Σαμαρά, που προώθησε, με τη σειρά του, στον άνθρωπο του Αμερικανού Προέδρου, τις ελληνικές θέσεις. Το ίδιο έκανε και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου που είχε συνάντηση με την αμερικανική αντιπροσωπεία των απεσταλμένων του κ. Ομπάμα, στο ξενοδοχείο που διέμενα.

Ακόμα, αναμένεται η πρώτη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με την ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον που θα γίνει αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: