Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Η Δημοκρατική Αναγέννηση για τον Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 213314314 Φαξ: 2103217771
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
www.danagennisi.eu.
Διαδικτυακό Ραδιόφωνο: www.e-radio.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

Τηλ.: 6979112273

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7/2/09


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΛΙΓΟΡΙΕΒΙΤΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ
ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Ανοιχτή πρόσκληση προς τα Ελληνικά ΜΜΕ, απευθύνει η Δημοκρατική Αναγέννηση, για την συμμετοχή τους στην αποστολή με λεωφορείο που θα επισκεφτεί τον έγκλειστο στο ψυχιατρείο των Σκοπίων αγωνιστή της Δημοκρατίας Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.

"Δεν γίνεται - υπογραμμίζει στην σχετική της ανακοίνωση η Δ.Α. - τα Σκοπιανά ΜΜΕ, για ψύλλου πήδημα, να βρίσκονται στη Φλώρινα ή όπου αυτά εκτιμούν ότι εξυπηρετεί την όποια πολιτική της χώρας τους και τα ελληνικά ΜΜΕ να είναι απόντα από τον αγώνα που δίνεται αυτή τη στιγμή για το αυτονόητο: Το δικαίωμα δηλαδή ενός πολίτη, να λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους από τη μια πλευρά και από την άλλη να δίνει μάχες για τον εκδημοκρατισμό της χώρας του.

Ταυτόχρονα - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Δ.Α., - είναι εντελώς ακατανόητο ο Ελληνικός λαός να ξεσηκώνεται για το δικαίωμα των πολιτών ανά τον κόσμο για ψωμί και δημοκρατία και να μη σηκώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για τον Βασίλη, που δίνει τη δική του μάχη, κόντρα σε ένα σύστημα που κυβερνά τα Σκόπια, που επιμένει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κατοχυρωμένα από όλους τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις, που υποτίθεται πως πρέπει να σέβονται οι ηγέτες του γειτονικού κρατιδίου".

Να υπενθυμίζουμε εδώ πως σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς, βρίσκεται έγκλειστος παρά τη θέλησή του σε ψυχιατρείο των Σκοπίων, επειδή τόλμησε και δημοσίευσε τη θέση του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι σκοπιανοί είναι σλάβοι.

Παράλληλα, ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς διώκεται και για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Ατανάς Μπότεφ, ο οποίος σχεδίασε και τύπωσε αφίσα με την Ελληνική σημαία όπου στη θέση του σταυρού έβαλε τον αγκυλωτό σταυρό μαζί με τους γενίτσαρους. Να προσθέσουμε εδώ πως όλες οι εξηγήσεις που έδωσε ως σήμερα ο Μπότεφ, δεν έχουν πείσει και τους ίδιους τους Σκοπιανούς, πολλοί από τους οποίους αναρωτιούνται από πού τόσα χρήματα για να εκτύπωση και ανάρτηση τόσων πολλών αφισών, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα Σκόπια.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να συνοδέψουν την αποστολή με λεωφορείο, πολίτες, δημοσιογράφοι, και εικονολήπτες να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη στα τηλ. 2103314314 ή 6979112273.

Δεν υπάρχουν σχόλια: