Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Κουρδική Επέλαση


του Σάββα Καλεντερίδη
Κυκλοφόρησε στην Τουρκία το βιβλίο του συντάκτη του (εθνικο)σοσιαλιστικού περιοδικού TÜRKSOLU, Gökçe Fırat, με τίτλο "Κουρδική Επέλαση: Οι σκληρές αλήθειες που κρύβονται πίσω από το Κουρδικό Πρόβλημα και η Κουρδική Επέλαση".
Το βιβλίο αναφέρεται σε υφιστάμενο σχέδιο των Κούρδων να επεκταθούν πληθυσμιακά σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, με σκοπό την τελική επικράτηση έναντι των Τούρκων και όλων των άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στην Τουρκία.
Ο συγγραφέας του βιβλίου έγραψε πρώτα ένα σχετικό άρθρο, το 2005, καλώντας τους νεαρούς Τούρκους, αγόρια και κορίτσια, να διατηρήσουν την τουρκική καθαρότητα και να...μην παντρεύονται με Κούρδους, επικαλούμενος το σχέδιο των Κούρδων για επικράτηση σε ολόκληρη την Τουρκία, αφού οι ρυθμοί αύξησης των κουρδικών πληθυσμών είναι περίπου εξαπλάσιοι αυτών των υπολοίπων κατοίκων της Τουρκίας, λόγω υψηλής γεννητικότητας των Κούρδων.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου ακολούθησαν μηνύσεις και αγωγές εναντίον του συγγραφέα και του περιοδικού TÜRKSOLU, οι οποίες όμως κατέληξαν στην αθώωσή του. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Gökçe Fırat προχώρησε στη συγγραφή και έδκοση του συγκεκριμένου βιβλίου, που έχει 248 σελίδες και τιμάτα, 25 λίρες Τουρκίας, εκδόσεις Ileri.
Η συγκεκριμένη άποψη του συγγραφέα για τον κίνδυνο επικράτησης των Κούρδων έναντι των Τούκρων στην Ανατολία, αποτελεί θέση του τουρκικού βαθέος κράτους και της κεμαλικής διανόησης στην Τουρκία.
ΠΗΓΗ: infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: