Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Εκ Τουρκίας Δυτικοθρακιώτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο θα διδάσκει στο Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ …ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ

Εγκρίθηκε η συνεργασία από την γενική συνέλευση του Τμήματος.
Πέρυσι σύμφωνα με πληροφορίες δίδασκε στην Ιατρική Σχολή.

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι αναθέσεις μαθημάτων και η κατάρτιση του προγράμματος του τμήματος. Έτσι με βάση την σύμβαση 407 προσλήφθηκε ένας αναπληρωτής καθηγητής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Ιστανμπούλ, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, για να κάνει το μάθημα της περιβαλλοντικής ανθρωπολογίας και της βιοϊατρικής.

Πρόκειται για τον καθηγητή κ.Ρεχάτ Φαΐκογλου που θα είναι ο πρώτος εκ Τουρκίας ακαδημαϊκός δάσκαλος που έρχεται στο πανεπιστήμιο Θράκης, αν κι έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη.
Ο κ. Φαΐκογλου που θα έρθει στην πόλη μας για να διδάξει το επόμενο εξάμηνο, μιλά άπταιστα ελληνικά. Πέρυσι είχε διδάξει στην ιατρική σχολή του ΔΠΘ όπως μας έλεγαν κύκλοι καθηγητών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ψηφοφορία που γίνεται ανοικτά παρόντων των μελών της γενικής συνέλευσης υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές σε σχέση με τους καθηγητές που κράτησαν αρνητική στάση, ενώ ο πρόεδρος του τμήματος Γεώργιος Παπάζογλου απουσίαζε.
Μελαχροινή Μαρτίδου
ΠΗΓΗ: Χρόνος

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ...
ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ...


1 σχόλιο:

Apokalipsis999 είπε...

Γιατί δεν καλούν τον Ερντογάν να διδάξει... αρχαία και βυζαντινή ιστορία; Μην ξεχνάμε πως είναι και κουμπάρος του Καραμανλή!

Μήπως δεν έχουμε Έλληνες καθηγητές για να διδάξουν;