Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

«Ο ΧΡΟΝΟΣ» το κόκκινο πανί ενάντια στις επιδιώξεις τους


ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

«Δεν θέλουμε τους Γιουνανλήδες δημοσιογράφους που έχουν τους εθνικούς τους στόχους» είπε με φανερό εκνευρισμό, επιλέγοντας να ζητήσει την υποστήριξη μόνο του μειονοτικού Τύπου
Για να γίνουν οι αναγνώστες μας κοινωνοί των πραγματικών περιστατικών δημοσιεύουμε το αίτημα όπως αρχικά είχε υποβληθεί στην Διαχειριστική Επιτροπή μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής για την δημιουργία οικοτροφείου και Διαπολιτισμικού Κέντρου, στόχος που στην συνέχεια άλλαξε. Η επιστολή έχει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2009.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ
ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Προς την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής
Κύριε πρόεδρε,
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008, είχαμε στείλει μία επιστολή εκ μέρους της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τον διακριτικό τίτλο μας «Π.ΕΚ.Ε.Μ.» στην οποία αξιώναμε την μετατροπή του Οικοτροφείου του Μειονοτικού Γυμνασίου σε Οικοτροφείο και Διαπολιτισμικό Κέντρο.
Το εν λόγω Οικοτροφείο βρίσκεται εντός της πόλεως Κομοτηνής στο κεντρικό δρόμο της Λεωφόρος Ηρώων 13 και το οποίο είναι υπό την διαχείρισή σας. Στις 17 Νοεμβρίου 2008 λάβαμε την έγγραφη θετική σας απάντηση στην επιστολή μας αυτή. Έπειτα από αυτό το ευπρόσδεκτο συμβάν που μας ευχαρίστησε και ύστερα από τις εργασίες των δικηγόρων της εταιρείας μας, σας αποστέλλουμε το νέο πρόχειρο συνταχθέν συμφωνητικό.
Παρακαλούμε όπως αξιολογήσετε το παραπάνω πρόχειρο συμφωνητικό όσο γίνεται συντομότερα και να μας αποστείλετε την έγγραφη απάντησή σας.
Για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου
Η γενική διευθύντρια
ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΑ
Ενδιαφέρον έχει και η επιστολή απάντηση της διαχειριστικής επιτροπής με ημερομηνία 28-01-2009 όπου καταγγέλλεται η ανευθυνότητα της Εταιρίας, η αποστολή από μέρους της νέου συμφωνητικού κι ανακοινώνεται η αρνητική απόφαση για την συνεργασία μαζί τους, αφού αναιρέθηκαν πολλά από τα συμφωνηθέντα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Προς την πολιτιστική εκπαιδευτική εταιρεία μειονότητας
Ύστερα από τον υπ’ αριθμ. πρωτ. 8/2008 έγγραφό σας προς την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, το περιεχόμενο της αίτησής σας συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επιτροπής.
Μετά την συζήτηση και αξιολόγηση του περιεχομένου της αίτησής σας αποφασίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 49/2008 απόφαση της ΔΕΜΠΚ, η θετική απάντηση ως προς το ζήτημα με το 40/2008 έγγραφό μας. Όμως στο στάδιο της απόφασης, μαζί με τις επιφυλάξεις της Διαχειριστικής Επιτροπής, στην πρότασή σας δεχθήκαμε θετικά στη βάση και για τις επιφυλάξεις αυτές πληροφορηθήκατε προφορικά. Στο προσχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού που θα ετοιμαζόταν από την πλευρά σας, ειπώθηκε και ζητήθηκε να έχετε υπ’ όψη σας τις επιφυλάξεις αυτές.
Δυστυχώς, στο προσχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού που ετοιμάστηκε από την πλευρά σας, με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι τα θέματα με επιφυλάξεις μας (όπως η μη μίσθωση χώρων στους άλλους συλλόγους στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου που θα κατασκευαστεί, η μη κατασκευή κτιρίου με εμπορικούς σκοπούς κ.ά.) που ήδη είχαμε συμφωνήσει στις συναντήσεις με εκπροσώπους της Εταιρείας σας, δεν έλαβαν χώρα σε αυτό.
Η αρχική καλή πρόθεση της Διαχειριστικής Επιτροπής δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την ανευθυνότητα των μελών της Εταιρείας σας.
Στο τελευταίο Συμβούλιο της Διαχειριστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η παύση των σχέσεων και παραμονή του βακουφικού ακινήτου στο παρόν ως Οικοτροφείου Αρρένων του Μ/κού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής.
Αν και εκ μέρους σας έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία μας ένα καινούριο προσχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού, ωστόσο οι επιφυλάξεις και υποψίες της Διαχειριστικής Επιτροπής, με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν έχουν ξεπεραστεί λόγω των αρνητικών στοιχείων του προηγούμενου προσχεδίου. Η μη θέσπιση της καλής πρόθεσης για δεύτερη φορά προώθησε την Επιτροπή προς την λήψη αρνητικής απόφασης.
Σας ευχόμαστε ότι καλό για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών στόχων σας.
Με τιμή
Ο πρόεδρος
ΜΠΕΚΗΡ ΧΑΣΑΝ
Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Γκαλήπ μιλώντας με πολύ ένταση σε μια προσπάθεια συσπείρωσης όλων των μειονοτικών δημοσιογράφων των τουρκόφωνων εντύπων και ραδιοφωνικών σταθμών γύρω από όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ήταν σαφέστατος. «Όχι στους γιουναλήδες δημοσιογράφος είπε που έχουν εθνικούς στόχους που τους προωθούν, για να συνεχιστεί η συνέντευξη στον κλειστό κύκλο επιλογής του στον χώρο του συλλόγου επιστημόνων της μειονότητας που επίσης είναι βακουφικό κτήριο.
Για την ταμπακιέρα, που ήταν η αλλαγή του στόχου υπηρέτησης του κτηρίου που ζητά το Π.ΕΚ.Ε.Μ όχι για να υπηρετεί την συμβίωση προβάλλοντας την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής, που φτιάχθηκε με ελληνικά χρήματα και είναι ένα ιστορικό κτήριο, λέχθηκαν όσες αλήθειες έπρεπε να ακουστούν, ενώ κατονομάστηκαν τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής και δόθηκαν τα ονόματά τους στην δημοσιότητα για να συμβεί αλήθεια τι; Η ενέργεια θυμίζει λίστα προγραφών, είναι σαν να κατονομάζονται οι αίτιοι και να κατευθυνθεί εκεί το όποιο ξέσπασμα αντίδρασης.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Γκαλήπ και οι συν αυτώ ότι οι άνθρωποι αυτοί στοχοποιούνται για περεταίρω αντιδράσεις και θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων πράξεων.
Μελαχροινή Μαρτίδου
ΠΗΓΗ: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: