Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Αύριο η αποστολή της Δημοκρατικής Αναγέννησης στα Σκόπια για αναζήτηση του Βάσκο Γκλιγκόριεβιτς


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/2/09

ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΝΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ

Αύριο πρωί της Τετάρτης, 18 Φεβρουαρίου ξεκινά η αποστολή της Δημοκρατικής Αναγέννησης στα Σκόπια, για την αναζήτηση του αγωνιστή της Δημοκρατίας Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Οι αναχωρήσεις θα γίνουν στις 6 το πρωί στην Αθήνα από το Σύνταγμα (γωνία Φιλελλήνων και Ν. Νικοδήμου) και στις 11 το πρωί στην Θεσσαλονίκη από την πλατεία Αριστοτέλους (Ερμού 55).

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή θα κατευθυνθεί προς το ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, για αναζήτηση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, ο οποίος βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έγκλειστος εκεί, παρά τη θέλησή του και χωρίς καμία απόφαση δικαστικής αρχής κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο ιστορικός Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, συνελήφθη από τις σκοπιανές αρχές στο σπίτι του, την ώρα που έγραφε στο blog του, ενώ οι τελευταίες του λέξεις στον υπολογιστή του ήταν: "αυτήν την ώρα αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι μου". Ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς διώχθηκε και διώκεται ανελέητα από τις αρχές των Σκοπίων, επειδή τόλμησε αφενός μεν να πει το ιστορικό αυτονόητο, πως δηλαδή οι σκοπιανοί είναι σλάβοι, ενώ μήνυσε στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, επειδή τύπωσε και ανάρτησε γιγαντοαφίσες με την ελληνική σημαία, όπου αντικατέστησε τον σταυρό με την χιτλερική σβάστικα αφετέρου.

Όσοι πολίτες και ΜΜΕ δήλωσαν συμμετοχή στην αποστολή, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη στο τηλ. 6979112273. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να έχουν συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της αποστολής, από την ώρα που το λεωφορείο θα μπει στα Σκόπια, μπορούν να παρακολουθούν εκτός από τα ΜΜΕ, το προσωπικό blog του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης www.papathemelis.blogspot.com καθώς και τους Έλληνες bloggers που είναι οι μοναδικοί μέχρι στιγμής που έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για την τύχη του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: