Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ανθελληνικό κέντρο έκαναν το Πάντειο βάζουν θέματα πρόκληση στις εξετάσεις

Όλοι μιλάμε για το άσυλο ιδεών όπου μπορεί να μιλάει ο κάθε καθηγητής και να λέει το οτιδήποτε. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχουμε ζήσει πολλές φορές την σκηνή όπου κάποιος καθηγητής προκαλεί το κοινό αίσθημα με κάποιες απόψεις και ιδέες που εκφράζει. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκην μεμπτό.

Όταν όμως οι απόψεις αυτές αποτελούν προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων και επιβάλλονται καθ' ολοκληρίαν στους φοιτητές, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Ένα από τα τμήματα που φιλοξενεί τέτοιους καθηγητές, με "περίεργες" απόψεις είναι το ΠΕΚΙ (Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Με αυτό το τμήμα είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα αφού θεωρείται το πλέον ανθελληνικό τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου, με απόψεις εξόχως προκλητικές που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ενδεικτικοί είναι οι σύνδεσμοι που σας παραθέτουμε για παρόμοια περιστατικά (βλέπε εδώ,εδώ και εδώ)

Κοιτάξτε λοιπόν τι θέμα βάζει στις εξετάσεις ο "άξιος" καθηγητής (δες εδώ)
Για να μην απορήσετε, να σας πληροφορήσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι ο εν λόγω φωστήρας-καθηγητής δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το ευρύ κοινό.
ΠΗΓΗ: fospanteion.blogspot
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορείτε?


Εδώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 383/2009 απόφασή του δικαίωσε την συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου κατά της υπ' αριθμόν 511/2008 αποφάσεως του ιδίου δικαστηρίου που διέτασσε την προσωρινή απόσυρση του μυθιστορήματός της «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Το βιβλίο μπορεί να βρίσκεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ πλέον στις σχολικές βιβλιοθήκες.



Θυμίζω αποσπάσματα από το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα:

«Πόσο υπέροχο είναι να είσαι άρρωστος, ότι ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα κι’ ότι το πιο άγριο σεξ γίνεται μετά το χειρουργείο όταν είσαι ακόμα ναρκωμένος, Κι’ ότι μιά φορά μέσα στην εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος»!! (σελ. 18-19).



Άμα ξεκινάς έτσι από το δημοτικό, τότε μια χαρά θέματα έβαλε ο Χριστόπουλος!

Ανοιχτή, σύγχρονη, ολοκληρωμένη παιδεία δεν θέλατε?