Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Διάλυση των Οικολόγων Πράσινων!


Δυστυχώς ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος για να εκδηλωθεί η υφέρπουσα κρίση: Ετσι το δημιουργημα του Αλαφουζου και του Σορο-συγκροτηματος, ισως καταφερει να επιβιωσει λογω ελειψης χρονου. Διαβαστε τους Λογους που αποχωρησαν οι κ.κ Βαλαωριτης και Βυθουλκας (Οι θεσεις του Τρεμοπουλου και του Καφετζοπουλου στα εθνικα θέματα)

1.ΣΗΜΕΡΑ: Αποχώρησε από τους οικολόγους-πράσινους και ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης που είναι ο δισέγγοντος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Δεύτερη αποχώρηση και όταν λέγαμε ότι υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα ο Παπακωσταντίνου των οικολόγων έλεγε ότι το troktiko πρέπει να το αποδείξει. Ε, πάρτε να έχετε. Στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων αφήνει σαφείς αιχμές για την πορεία και στόχευση του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της (δημοσκοπικής) επικαιρότητας και...

περιγράφει αναλυτικά το δικό του όραμα για την οικολογία, η οποία θα απαντά με ουσιαστικούς όρους στις πιεστικές ανάγκες του σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τη δική του εμπλοκή με τους Οικολόγους Πράσινους, εκφράζει την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποίησαν το όνομά του για να μαζέψουν ψήφους και μετά μεθόδευσαν τον παραγκωνισμό του και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα προσωπικά -αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν -σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους- ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η τότε βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα».
Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η οικολογία έχει αρχίσει να απασχολεί με ουσιαστικούς όρους όλο και περισσότερο κόσμο, σημειώνει ότι «αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, αλλά δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα».
Τέλος, η συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη κλείνει με τον εξής χαρακτηριστικό διάλογο:
- Με δεδομένους, λοιπόν, τους αγώνες που έχετε δώσει για το περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται στις βασικές σας προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείθει να τον στηρίξετε;
- «Βεβαίως με πείθει, όπως θα στήριζα και άλλους αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη…»

2. ΕΧΘΕΣ: Ένα από τα πιο σοβαρά στελέχη των Οικολόγων -Πράσινων ο Γ.Βυθούλκας παραιτήθηκε από το κόμμα διαφωνώντας με τις θέσεις του Μ.Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα.

Λέει σχετικά:

"Το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων.
Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.
Με τιμή
Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας
Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία, 1996

Στέφανος Σωτηρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: