Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Θέμα Τσαμουριάς ανακινεί ο Κεμαλικός Τρεμόπουλος

"Περίεργες" και "ανερμήνευτες" για τα εθνικά μας θέματα ήταν οι θέσεις των τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, Όλγας Κήκου και Ιωάννας Κοντούλη, που βρέθηκαν χθες στα Γιάννενα.
Κάνοντας γενικές αναφορές για δήθεν "πράσινη λύση στην κρίση", οι θέσεις που παρουσίασαν για τα εθνικά μας θέματα δεν ήταν μόνο προκλητικές, αλλά άγγιζαν (αν δεν τα ξεπερνούσαν) τα όρια της γελοιότητας.
Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για "προδοσία".
Σιγά - σιγά οι οικολόγοι αυτοαποκαλύπτονται…
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος υποστηρίζει την ανακίνηση του ανύπαρκτου ζητήματος της Τσαμουριάς, αφού υιοθετεί την άποψη ανιστόρητων ιστορικών ότι "...η εκδίωξη των Τσάμηδων από τις κωμοπόλεις και τα χωριά τους ήταν μια εξαιρετικά βίαιη διαδικασία. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θανατώθηκε, πολλοί κακοποιήθηκαν, ενώ τα υπάρχοντά τους διαρπάγησαν!..."
Από "θύτες" οι Τσάμηδες, παρουσιάζονται ως "θύματα" κατά τον Τρεμόπουλο, το κόμμα του οποίου διεκδικεί την ψήφο του Έλληνα πολίτη, για να μπει στην Ευρωβουλή.
Και αν τύχει και μας αντιπροσωπεύσει, οι εκπρόσωποί του θα υπεραμύνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των απόψεων των λεγόμενων Τσάμηδων της Αλβανίας, που διεκδικούν την μισή Ήπειρο και έχουν προσφύγει μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας την επιστροφή των ...περιουσιών τους!
Ο Κεμαλικός Μιχάλης Τρεμόπουλος γράφει μεταξύ άλλων τα εξής ακατανόητα και αστήριχτα σε ιστοσελίδα:
"...Είχα φιλοξενηθεί, με δική του επιμονή, στο σπίτι ενός στελέχους της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, όπου γνώρισα τη μητέρα του. Ανήκε σε μια ομάδα 70 περίπου παιδιών που είχαν γλιτώσει από το λεπίδι του Ζέρβα με πρωτοβουλία των Ελλήνων κατοίκων της Πάργας. Οι άξιοι αυτοί συμπολίτες τους, αφού τα έκρυψαν στα σπίτια τους, προτίμησαν να μη τα στείλουν στην Αλβανία -όπως τα άλλα - αλλά στην Τουρκία, όπου 7 χρονών αυτή και ο μετέπειτα άντρας της, αναγκάστηκαν να μάθουν τουρκικά και να ενσωματωθούν στην τουρκική κοινωνία. Η γιαγιά, μάλιστα, μιλούσε ακόμη τα ελληνικά αλλά τραγουδούσε πολύ καλύτερα αντάρτικα τραγούδια, που της είχαν μάθει οι γονείς της. Αυτό ήταν και το αμάρτημά τους: εκτός από μουσουλμάνοι ήταν και αριστεροί…".
Π.Λ.
ΠΗΓΗ: gianniotis


Δεν υπάρχουν σχόλια: