Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Ο Ατατούρκ και η τουρκική αριστερά

Αναδημοσίευση άρθρου της Πομακικής Εφημερίδας "Ζαγάλισα" (φύλλο 1/12/2008)
____________________________________________

Είναι γνωστό ότι ο μπετόν – Κεμάλ (Ατατούρκ) εκτός από πολέμιος του Ισλάμ, ιστορικός (!!), αθλητής – κολυμβητής, γενοκτόνος λαών και μειονοτήτων, δάσκαλος (ευτυχώς δεν είχε ακόμα βγει η ΕΠΑΘ στην Ελλάδα γιατί και εκεί θα χωνόταν), κριτικός κινηματογράφου, κτλ κτλ ήταν και αριστερός!! Για λίγο βέβαια καθότι έπρεπε να δώσει τη …σοφία του και σε άλλα θέματα και τομείς του κράτους (τόσες γνώσεις πια, ούτε ο Αριστοτέλης να ήταν…). Κάποτε λοιπόν ο μπετόν – Κεμάλ αποφάσισε να κάνει και Κομμουνιστικό Κόμμα στην Τουρκία. Έπιασε λοιπόν κάποιους ανθρώπους του και τους είπε ως άλλος Εμβέρ Χότζα: παρ’ όλο που δεν ξέρουμε τίποτα για τον Μαρξ και τον κομμουνισμό θα γίνουμε κομμουνιστές.



Έγινε λοιπόν το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Κεμάλ έγινε αριστερός, χωρίς όμως στο ενδιάμεσο να σταματήσει να σφάζει μουσουλμάνους και χριστιανούς και να κοιτάει ανθρώπινα δικαιώματα και τέτοιες «λεπτομέρειες». Όταν κάποια στιγμή δεν του ήταν χρήσιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα, τότε κρέμασε τους αρχηγούς του και το απαγόρεψε. Έπειτα, έγινε φίλος των Δυτικών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστών.
Από τότε οι πραγματικοί αριστεροί στην Τουρκία διώκονται ή δολοφονούνται. Και φυσικά όλοι οι λαοί που ζητάνε τα ανθρώπινα δικαιώματά τους το ίδιο παθαίνουν. Εδώ και 13 και παραπάνω εκατομμύρια Κούρδοι και κάποια άλλα εκατομμύρια μειονοτικών ομάδων μέσα στην Τουρκία και δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Δυστυχώς οι τουρκόφρονες στη Θράκη θέλουν να μας κάνουν σαν τη Τουρκία. Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι Αριστεροί (επαγγελματίες και μη) και να σταματήσουν να χαϊδεύουν τους διάφορους κεμαλορατσιστές.
Ευτυχώς η εποχή που οι Πομάκοι μασούσαν κουτόχορτο έχει περάσει προ πολλού.
____________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: