Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Εμινέ Μπουρουντζή μια Πομάκα ηρωίδα


Σήμερα στις 9:10πμ η Πομάκα Εμινέ Μπουρουντζή (φωτο) από την Ξάνθη, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον maximum FM της Αλεξ/πολης.
Η κ. Εμινέ αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν οι Πομάκοι τα οποία υφίστανται εξαιτίας της τουρκικής προπαγάνδας. Στην δράση αυτή των τούρκων η Ελληνική πολιτεία απαντά όχι απλώς με αδιαφορία αλλά και με υποστήριξη των τουρκικών θέσεων.

Η κ. Εμινέ είπε ότι «έκανε λάθος κάποτε η Ελληνική πολιτεία, να μην το συνεχίσει» υπονοώντας την μπάρα που υπήρχε κάποτε στα πομακοχώρια, και πρόσθεσε «η ψυχική μπάρα μένει. Η μπάρα έφυγε εικονικά. Στην ψυχή τους υπάρχει ακόμα».
Στην περιοχή αυτή γίνεται προσπάθεια ώστε τα Πομακοχώρια να αναφέρονται ως Ορεινός όγκος για να μην ακούγεται η λέξη Πομάκος «δεν θέλουν να ακούσουν ότι είναι Πομακοχώρι. Το λένε Ορεινός όγκος»

Σχετικά με την Ελληνική υποτακτικότητα στον τουρκικό επεκτατισμό, είπε «φοβούνται κάποιοι μην χάσουν την καρέκλα τους. Ποτέ να μην την έχουν» αναφερόμενη στους Ελληνικούς παράγοντες που δεν χαλούν τα χατίρια των τουρκογενών της περιοχής.
Η κ. Εμινέ, η οποία δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Ξάνθης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταγγελία του κ Κεμάλ Εμίνογλου, από το Κέντρο Πομακικών Ερευνών, προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (βλέπε http://ellinaspatriotis.blogspot.com/2008/11/blog-post.html). Τόνισε ότι τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς όπως καταγγέλλονται και πρέπει η Πολιτεία να στηρίξει τους Πομάκους.Επίσης είπε ότι, ενώ υπάρχουν ήδη δύο μειονοτικά σχολεία στην περιοχή της, οι τουρκογενείς θέλουν να κτίσουν δικό τους μειονοτικό σχολείο, ξεχωριστό, ώστε τα παιδιά τους να μην πηγαίνουν στο σχολείο με τσιγγανάκια ή με πομακάκια, παρά μόνο με τουρκάκια και με όσα πομακάκια αυτοαποκαλούνται τουρκάκια. Όπως τόνισε, αν τελικά οι τουρκογενείς πετύχουν τον σκοπό τους θα είναι απαράδεκτο για την Ελληνική πολιτεία. Γενικά όπως ανέφερε, οι τουρκογενείς πετυχαίνουν τον σκοπό τους, αφού «δυστυχώς περνάει περισσότερο ο λόγος κάποιων». Επίσης για αυτούς που θέλουν να αυτοαποκαλούνται τούρκοι τόνισε το εξής «όσοι θέλουν να λένε ότι είναι τούρκοι ας είναι, οι άλλοι θέλουν να λένε ότι είναι Πομάκοι».
Η κ. Εμινέ όπως υποστήριξε, νιώθει Πομάκα και Ελληνίδα και δεν επιθυμεί να παρασυρθεί από την τουρκική προπαγάνδα. Θέλει τα παιδιά της να φοιτήσουν σε σχολείο όπου θα μάθουν Πομακικά και Ελληνικά. Ωστόσο η πολιτεία δεν δέχεται να ιδρύσει Πομακικά σχολεία στην Ξάνθη, έτσι ορισμένοι Πομάκοι, όπως και η ίδια (κατάγεται από το Δημάρειο Ξάνθης), προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό δημόσιο σχολείο αναγκάζονται να τα ξυπνούν το πρωί 1 ώρα νωρίτερα, επειδή το κοντινότερο δημόσιο σχολείο βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης, δηλαδή 1 ώρα δρόμο από τα σπίτια τους. Ο σύζυγος της κ. Εμινέ ανακοίνωσε ότι δωρίζει έκταση γης που του ανήκει, προκειμένου να ανεγερθεί Ελληνικό σχολείο στην περιοχή και η Ελληνική πολιτεία αρνείται να κάνει το αυτονόητο.
Όπως είπε η περήφανη αυτή Πομάκα, δεν θέλει τα παιδιά της να πηγαίνουν στο μειονοτικό σχολείο επειδή εκεί διδάσκεται η τουρκική γλώσσα. Και δεν είναι μόνο αυτό, όλα τα μαθήματα είναι τουρκικά, ακόμα και η ιστορία. Πολύ σωστά φίλοι μου, δεν καταλάβατε λάθος, ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και όχι η Ελληνική. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ (είσαι και θρακιώτης). Τα παιδιά αυτά, επόμενο είναι να αποκτούν τούρκικη συνείδηση.

Οι Πομάκοι αυτοί, σήμερα, υποφέρουν τα πάνδεινα από την δράση των τουρκοκεμαλικών. Υφίστανται απειλές, τρομοκρατία, και άλλα τέτοια ωραία πράγματα (μεταξύ των άλλων οι κεμαλικοί έχουν κάνει λίστα με τα ονόματα αυτών των υπερήφανων Πομάκων και την θυροκολλούν στα τζαμιά, με διάφορους χαρακτηρισμούς). «Φοβάμαι το παιδί μου να γυρνάει από το σχολείο μόνο του» τόνισε η κ. Εμινέ. Σχετικά με το δικαστήριο που έγινε πρόσφατα κατά της τουρκόφωνης εφημερίδας (βλέπε http://ellinaspatriotis.blogspot.com/2008/11/blog-post_9742.html), (η οποία ασκούσε τρομοκρατία και απειλές στους Πομάκους που δεν προσκύνησαν τον τουρκισμό. ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΔΙΠΟΔΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ), ανέφερε ότι οι Πομάκοι έχουν ανακουφιστεί αρκετά (αφού η απόφαση ήταν καταδικαστική για την εφημερίδα), αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν ώστε να νιώσουν ελεύθεροι. Πάντως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ στο παρελθόν μετά από απειλές τουρκογενών μερικοί Πομάκοι (6-7) αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τον Πομακικό Σύλλογο, τώρα μετά την καταδίκη της πιο πάνω εφημερίδας οι εγγεγραμμένοι Πομάκοι αυξήθηκαν από 138 σε 210. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ.


Η συνέντευξη της κ. Εμινέ τελείωσε με μια φράση την οποία θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουμε ως σημαία μας, είπε συγκεκριμένα ότι «ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ»
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Υπάρχουν Ελληνικά δημόσια σχολεία και μειονοτικά σχολεία.

Οι τουρκογενείς στέλνουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά ώστε να γίνουν σωστοί τούρκοι όταν μεγαλώσουν.

Οι τουρκογενείς, επιπροσθέτως, θέλουν να ιδρύσουν και άλλα μειονοτικά σχολεία, ώστε να μην βρίσκονται τα παιδιά τους κοντά σε πομακόπουλα και τσιγγανόπουλα για να μην χάσουν την τουρκική «κουλτούρα» τους.

Όσοι Πομάκοι στέλνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό δημόσιο σχολείο υφίστανται απειλές και τρομοκρατία από τους εγκάθετους του κεμαλισμού, με την ανοχή της Ελληνικής πολιτείας.

Η Ελληνική πολιτεία δεν δέχεται να δημιουργήσει Πομακικό σχολείο, έτσι η Πομακική γλώσσα ξεχνιέται.

Η Ελληνική πολιτεία δεν δέχεται να χτίσει ένα Ελληνικό σχολείο στην περιοχή, για τα πομακάκια που θέλουν να μάθουν Ελληνικά, ώστε να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στην πόλη της Ξάνθης και να ταλαιπωρούνται.

Ο σύζυγος της κ. Εμινέ, ΔΩΡΙΖΕΙ έκταση γης που του ανήκει, προκειμένου να ανεγερθεί Ελληνικό σχολείο για τους Πομάκους και η Ελληνική πολιτεία κωφεύει.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΗΡΩΕΣ.

Στην διάρκεια της πιο πάνω συνέντευξης έγινε αναφορά και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μαντατζί ο οποίος δηλώνει τούρκος και δημιουργεί προβλήματα στους Πομάκους.

Φίλοι μου θα τον θυμάστε τον κύριο Τσετίν, είναι αυτός ο οποίος μαζί με τον Ορχάν Χατζή Ιμπράμ υποψήφιο βουλευτή ΝΔ, τον δημοσιογράφο Αμπτουλαρίφ Ντεντέ, τον Ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και τον Ορχάν Αχμέτογλου τότε πρόεδρο της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, έβριζαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δείτε πάλι το βιντεάκι, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε http://www.youtube.com/watch?v=nYOIFIl6tqM&feature=related

2 σχόλια:

molemou είπε...

Η συνέντευξη της κ. Εμινέ τελείωσε με μια φράση την οποία θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουμε ως σημαία μας, είπε συγκεκριμένα ότι «ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ».TIKALIMERA MOU

Ανώνυμος είπε...

"Η κ. Εμινέ όπως υποστήριξε, νιώθει Πομάκα και Ελληνίδα και δεν επιθυμεί να παρασυρθεί από την τουρκική προπαγάνδα."

Ούτε εμείς θα αφήσουμε να την παρασύρουν οι Τουρκαλάδες!! Η κοπελιά είναι κόσμημα σκέτο!